Hekelingen 8 te sterk voor lyondell

Van onze verslaggever,

Op woensdagavond 11 oktober trad het voetbalteam van Lyondell aan tegen Hekelingen 8.

Hekelingen 8 staat in de competitie in de reserve 1ste klasse onderaan de ranking. De condities waren ideaal om in te voetballen, een ietwat vochtige grasmat gecombineerd met een aangename temperatuur. Martin Both, die zich in eerste instantie als grensrechter langs de zijlijn zou gaan bewegen, was zo sportief, om bij gebrek een scheidsrechter, de fluit ter hand te nemen.

Nadat Hekelingen aftrapte ging de wedstrijd in eerste instantie gelijk op. Er waren aan beide zijden echter wel kansen. Lyondell doelman Robert Dolislager bleek tijdens de gehele wedstrijd een lastige sluitpost voor de Hekelingse aanvallers. “Dat komt omdat wij van maintenance veel kooiladders op en af gaan, daar wordt je conditie beter van”: Aldus Dolislager. In de offensie kwamen in de eerste helft ook wat kansen. Een voorzet van rechtsbuiten Arjan de Bakker werd door Richard Bakker net naast het doel gewerkt. Even later was het diezelfde Richard bakker die het aluminium van de paal raakte.

Doordat Hekelingen net wat meer rust aan de bal hield kregen zij toch wat meer controle op de wedstrijd. Ondanks de vele afgestopte ballen van de verdediging lukte het hekelingen toch om in de eerste helft tot twee maal toe het net te vinden. Voor laatste man Henk Vlag was het een van de eerste voetbalwedstrijden sinds jaren. Na een knieoperatie is Henk lange tijd uit de roulatie geweest als actief speler. Met de 2 –0 achterstand ging men aan de thee.

Met een goede instelling werd de tweede helft aangevangen. Lyondell zat na de aftrap direct iets feller op de bal en de wil om te scoren overheerste. Echter doordat het speelveld iets te lang werd gehouden kregen de vlugge spitsen van Hekelingen net even wat meer ruimte om de sprint in te zetten.

Uit een goed uitgespeelde aanval van Hekelingen werd uiteindelijk de 3-0 op het scorebord gezet.

Uiteindelijk bleef Lyondell toch jagen op dat ene doelpunt om de eer te redden. Gelukkig was daar aanvoerder Jan Stouten die vanaf circa 20 meter een bal op het Hekelingse doel schoot. De sterk keepende Hekelingse doelman schatte dit schot compleet verkeerd in en dook over de bal resulterend in de 3-1.

Zonder wissels op de bank bij beide teams bleek dat het team van Lyondell in de slotfase van de tweede helft nog meer energie bezat. Met name “good old” Hans van Polanen  bleek nog voldoende reserves te hebben om voorin nog te trachten iets teweeg te brengen.

Echter zorgde het enigszins onrustige spel van Lyondell niet voor het gewenste resultaat.

Vanuit de dug-out zagen de surrogaatcoaches Holverda en Kabbedijk dat door Hekelingen de 4-1 werd aangetekend. Op een lange uittrap van de Hekelingse doelman werd de supersnelle spits de diepte in gestuurd om vervolgens koeltjes af te maken.

Na afloop van de wedstrijd werd er in de kantine nog even gekeken naar het Nederlands elftal die thuis tegen Albanië uiteindelijk met moeite een 2-1 zege kon behalen. Een gevoel van solidariteit met deze prestatie heerste.